Bürge ATALAY

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında AIESEC Ankara’da gönüllü çalışmalar yürüttü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Profesyonel iş yaşamına İzgoren & Akın Eğitim ve Danışmanlık şirketinde başladı. Burada yürüttüğü Pazarlama ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü sonrasında, 2004-2007 yılları arasında sırasıyla Meteksan Bilişim Grubu eğitim yazılımları ayağında İş Geliştirme Uzmanı olarak, daha sonra ise Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü’nde, yeniden yapılanma sürecinde, İnsan Kaynakları & Eğitim Uzmanı olarak Eğitim Birimi’nin kurulması ve yapılanması sırasında çeşitli görevler üstlendi. İnsan Kaynakları Bölümü organizasyon ve sistem gelişimi proje çalışmaları kapsamında sorumluluklar aldı, eğitim ihtiyaç analizi, eğitim ve 360o gelişim planlama, ölçme-değerlendirme sistemleri, oryantasyon programları, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve JCI Akreditasyonu konularında çalışmalar yürüttü. 2006 yılında Güney Asya depremi sonrasında Türk Kızılayı 6. İnsani Yardım Ekibinde Uluslararası İlişkiler Delegesi olarak yer aldı ve Sri Lanka’da Türk Kızılay’ını temsilen uluslararası insani yardım kuruluşları ile ortak projelerde yer aldı.

Kurumsal insan kaynakları sistemlerine ilişkin deneyimlerinden sonra 2007-2011 yılları arasında HRM Danışmanlık’ta seçme-yerleştirme, eğitim ve insan kaynakları projelerine yönelik süreçlerde Kıdemli İnsan Kaynakları Danışmanı ve Eğitim Koordinatörü olarak çalıştı. Çeşitli sektörlerde birçok kurum ve kuruluş ile farklı kademelerde yürüttüğü işe alım projelerinin yanı sıra,  Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri, Yetenek Yönetimi,  Eğitim & Gelişim Yönetimi,  Hedef Belirleme, Kariyer Yönetimi konularında eğitimler verdi. Üniversitelerde öğrencilere yönelik, iş ve kariyer yaşamına dair çeşitli seminerler verdi.

2015 yılında Türk Telekom – Innova Bilişim Teknolojileri’nde İnsan Kaynakları İş Ortağı olarak çalışmaya başladı. Türk Telekom-Innova işe alım süreçleri ve dış kaynak çalışan yönetimi, insan kaynakları süreçlerinin uygulanması, işe alım-terfi süreçlerinde değerlendirme merkezi uygulamalarının yürütülmesi, çalışan-işveren ilişkilerine yönelik süreçlerin yönetimi konularında çalışmalar yürüttü. Bu dönemde WYG & Zafer Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi’nde Uzman ve Eğitim Koordinatörü olarak çalıştı.

Bürge Atalay, 2018 yılından itibaren HRM Danışmanlık bünyesinde Genel Müdür olarak çalışmaya başladı. Bugüne kadar çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları ile iş yaşamının güncel, değişen dinamikleri üzerine görüşlerinin yer aldığı haber ve röportajları yayınlandı.

ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) onaylı Kanada merkezli Adler International Learning’den koçluk sertifikasyon eğitimlerini tamamladı. 2020 yılı sonu itibariyle çalışmalarını bağımsız olarak eğitmen, insan kaynakları & kariyer danışmanı ve koç olarak sürdürmeye başladı.

“İş yaşamıma dönüp baktığımda “iyi ki” dediklerim arasında iki değerli şey var. Farklı sektörlerde çalışırken, her birinin kendi mutfağında edindiğim tecrübeler ve tanıdığım her yeni insan. Danışmanlık ve eğitim sektöründe başladığım kariyerime, insan kaynaklarının kurumsal uygulamalarını deneyimlemek üzere farklı organizasyonel yapılarda devam ettim. Zaman içerisinde teknoloji, bilişim, sivil toplum gibi kendi içerisinde farklı dinamiklere sahip organizasyonların insan kaynakları bölümlerinde çalışmak, sonrasında danışmanlıkla yeniden buluşmak ve yıllar içindeki bu süreçte farklı müşteri-danışan şapkalarını giymek kariyerimde olmak istediğim yolu da aydınlattı. Yürüdüğüm yollarda mesleki anlamda öğrendiklerimin yanı sıra karşılaştığım hikayeler, dersler ve beceriler, her biri bugün sahip olduğum bilgi ve birikimi paylaşmama aracılık ettiler.

Kurumların ve bireylerin öğrenme & gelişim süreçlerine danışmanlıklarım sırasında tanık olurken, organizasyonlar içinde çalışanların ihtiyaçları ile yönetsel ihtiyaçlar arasında köprü olurken fark ettim ki her şey insan olmanın özüne ve biricik ihtiyaçlarımıza dair. Başarılı organizasyonlar ise mutlu, dengeli ve doyumlu çalışanların varlığıyla mümkün. 2019 yılında bana eşsiz bir pencere açan koçluk eğitimlerim sırasında yaşadığım farkındalık ve değişim sürecinin yarattığı katkıyı, bugün bir koç olarak bireylerin ve kurumların hedeflerine doğru onlarla birlikte yol alırken heyecanla yeniden deneyimliyorum. İşte bu yüzden koçluk, eğitim, insan kaynakları & kariyer yönetimi alanlarında danışmanlık hizmetleri verirken bilgiyi paylaşmak, değişim için farkındalık ve fark yaratmak,  bireylerin ve kurumların gelişimine ölçülebilir katkılar sağlamak, en önemlisi de ‘paylaşmak’ ve ‘deneyimlemek’ benim aydınlık ve bitmeyen yolculuğum.”